מכללת תלפיות - כלים פסיכולוגים לשירות המורה בדיאלוג עם הורים

חדש - יום פתוח

כלים פסיכולוגים לשירות המורה בדיאלוג עם הורים

דף הבית >> לימודי המשך והשתלמויות >> לימודי תעודה >> כלים פסיכולוגים לשירות המורה בדיאלוג עם הורים

כלים פסיכולוגים לשירות המורה בדיאלוג עם הורים

נעמי פרצ'יק פסיכולוגית מומחית

הורים ומורים הינם שותפים  בעלי השפעה רבה בחינוכו של הילד, לכן  יחסי הגומלין ביניהם משמעותיים להצלחת התהליך החינוכי. בשנים האחרונות גוברת מעורבותם של ההורים במערכות החינוך, ולעיתים יוצרת חיכוך בין המורה להורה. יצירת קשר עם ההורים שונה במהותה מהקשר והתקשורת עם התלמידים, ולכן חשוב לסייע למחנך (גננת/מורה) ליצור קשרים אפקטיביים עם ההורים, תוך העצמת תפקידו החינוכי ותפקודו של המחנך. קורס זה יתמקד בכמה היבטים המהותיים לשפור נכונות המחנך ומסוגלותו בהתמודדותו עם הורי תלמידיו: הבנת הצרכים והאמונות של המערכת המשפחתית בהתמודדותה עם הילד, הבנת המורכבות של התפקיד ההורי במאה ה-21, טיפוח אסטרטגיות לתקשורת יעילה בין המחנך להורים והעשרת 'ארגז הכלים ' של המחנך בדרכי התמודדותו עם מצבי קונפליקט מול ההורה (ההורה ה'כועס', ההורה ה'מתנגד' וכדומה). הקורס יכלול לצד היבטים תיאורטיים, התנסויות במשחקי תפקידים וסימולציות של מצבים שונים, שיובאו 'מהשטח' על ידי המשתתפים בקורס.

חד- שנתי

4 שעות שבועיות

(112 שעות בודדות)

בימי שני