אודות המסלול

התוכנית לתואר שני (M.Ed.) "הוראה הטרוגנית-חינוך בחברה משתנה" נועדה להעצים מורים ואנשי חינוך ולעודד אותם להצטיין בסביבות למידה מגוונות מבחינה תרבותית, אתנית, לשונית וסוציו-אקונומית. תוכנית זו שמה דגש על הכלה חברתית, שוויון חינוכי והצלחה אקדמית לכלל התלמידים, תוך טיפוח אווירה מכילה. המשתתפים יפתחו מיומנויות מקיפות, ידע והבנה של האתגרים וההזדמנויות הייחודיות במסגרות מגוונות, תוך קידום אסטרטגיות הוראה-למידה והערכה יעילות, עמוקות ומגוונות.

מבנה ותוכנית הלימודים

התוכנית תופעל במתכונת של יום לימודים אחד בשבוע (ימי רביעי), תכלול 18 ש"ש ותתפרס על פני שלושה סמסטרים. חלק מהקורסים יילמד במתכונת מקוונת א-סינכרונית.

מבנה הלימודים משלב שבעה מפגשים פרונטליים במכללה יחד עם שבעה מפגשים מקוונים בכל סמסטר.

הסטודנטים ייטלו חלק בחוויית למידה דינמית המשלבת ידע תיאורטי עם יישומים מעשיים, באמצעות שילוב של הרצאות, דיונים קבוצתיים, חקרי-מקרי ופרויקטים מחקריים מעשיים בנושאים מגוונים כמו הוראה מותאמת-תרבות, הוראה מובחנת, עיצוב תוכניות לימודים כוללניות ולמידה שיתופית. התוכנית מקדמת תרגול רפלקטיבי ופיתוח מקצועי מתמשך, ומבטיחה שהבוגרים יהיו מסוגלים להשתלב ולהוביל שינויים חינוכיים במסגרות מגוונות ובצורה יעילה ומכילה.

מה מיוחד בתלפיות

במכללת תלפיות אנו מקדמים חווית למידה איכותית ממוקדת סטודנטים, המטפחת צמיחה אישית ומקצועית. בבחירה ללמוד אצלנו, תיתרמו מהסגל המסור שלנו, שהם מומחים בתחומם ומחויבים להצלחתכם. יתר על כן, קהילת הקמפוס המגוונת והמכילה שלנו מעודדת שיתוף פעולה ונטוורקינג, יצירת קשרים לתחומי עשייה מגוונים שתעשיר את המסע החינוכי שלכם.

מה לומדים בתוכנית?

התוכנית כוללת מגוון שיעורים וסדנאות. חלקן, בתחום מדעי המוח והלמידה, שילוב אסטרטגיות למידה בסביבות חדשניות וקידום דרכי הערכה מגוונות. הסטודנטים יתנסו במחקר חינוכי ויבחנו סוגיות העוסקות ברב-תרבותיות, הטרוגניות וניהול קונפליקטים. בין יתר הנושאים הנלמדים ניתן למצוא גם טיפוח אקלים חינוכי מיטבי ועיצוב תוכניות למידה מותאמות. במהלך הקורס, נעסוק גם בזהות המקצועית האישית והשפעתה על פרקטיקות ההוראה והלמידה.

קשר עם הקהילה

הסטודנטים יצברו ניסיון מעשי, יישמו אסטרטגיות הוראה יעילות ויתרגלו טכניקות מתקדמות של ניהול כיתה. בנוסף, הם יוכלו לבחור לשתף פעולה בפרויקטים עם בתי ספר מקומיים וארגונים קהילתיים, לפתח את כישוריהם ולטפח שותפויות כדי לספק מענה מיטבי לאוכלוסיות תלמידים מגוונות.

ובנוסף …

כשאתם בוחרים להצטרף אלינו למסע החינוכי, אתם הופכים להיות שותפים ומשפיעים על עתיד החינוך בישראל. כאן, לא רק תרכשו את המיומנויות והידע כדי להצטיין כמורים, אלא גם תטפחו אמפתיה והבנה כדי להשפיע לאורך זמן על עולמם של התלמידים שלכם. על ידי אימוץ המחויבות של התוכנית שלנו לגיוון והכלה, תוכשרו לטפח סביבות למידה שוויוניות ותעודדו את הדור הבא של התלמידים למצות את מלוא הפוטנציאל שלהם.

הצטרפו אלינו, ובואו נחולל את השינוי יחד!

פרטי התוכנית

author