אודות המסלול

מטרת התוכנית להכשיר מורים-מומחים מובילים בתחום תוכניות התערבות דינאמיות בקרב ילדים עם לקויות למידה. במסגרת התוכנית יודגשו מטרות המשנה הבאות:

1. העמקה וחיזוק עמדות מכילות ומכבדות בקרב הסטודנטים הלומדים בתוכנית כלפי תלמידים עם לקויות למידה והפיכתן לתפיסות עולם מוצקות, המאפשרות הנחלתן בסביבה החינוכית.
  2. הכרת מודלים להתערבות ותוכניות התערבות בעבודה עם תלמידים עם לקויות למידה.
  3. היכרות מעמיקה עם השלבים של תהליך ההתערבות הדינאמית והתנסות בה.
  4. הכרת מחסומים רגשיים, הנעתיים וחברתיים של תלמידים עם לקויות למידה, ולקיחתם בחשבון בתכנון תוכניות התערבות דינאמיות.
  5. הכרת מכלול הגורמים השותפים לתהליך החינוכי בבית הספר ומחוצה לו ופיתוח מיומנויות של עבודת צוות סינרגטית שתסייע לקידום תלמידים עם לקויות למידה.
  6. שכלול היכולת המחקרית והאוריינות האקדמית של הסטודנטים שיהיה בהן כדי לתרום לעבודתם, תוך חשיפתם למחקר עדכני העוסק בתחום לקויות הלמידה.

מבנה ותוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים כוללת שתי חטיבות:

חטיבת לימודי תשתיתשיטות מחקר, אוריינות אקדמית, רב תרבותיות וסמינריון מחקרי.

חטיבת לימודי התמחות: מדיניות ופרקטיקה בתחום תוכניות התערבות: מימוש ההכלה של תלמידים עם לקויות למידה, שפה תקינה ולקויה, ליקויי למידה במתמטיקה, פסיכומוטוריקה, התערבות מותאמת בקריאה, בכתיבה ובמתימטיקה, סוגיות בהבנת הנקרא, טכנולוגיות מסייעות לתלמידים עם ליקויי למידה, הבסיס הנוירו-פסיכולוגי של לקויות למידה, תוכניות התערבות לפיתוח כשרי למידה וחשיבה, תוכניות התערבות בתחום החברתי-רגשי להכלת תלמידים עם לקויות למידה, מבוגרים עם ליקויי למידה, אתיקה בחינוך המיוחד וסמינריון מחקרי . בנוסף יינתנו במהלך התואר- פרקטיקום בהתערבות חינוכית וסדנה להנחיית עבודת גמר.

חטיבת לימודי תשתית – 5 ש"ש
חטיבת לימודי התמחות – 11 ש"ש
פרקטיקום בהתערבות וסדנה להנחיית עבודת גמר יישומית – 2 ש"ש
סך הכול – 18 ש"ש
שנה א' – 12 ש"ש
שנה ב' – 6 ש"ש

מה מיוחד בתלפיות

במכללת תלפיות אנו מקדמים חווית למידה איכותית ממוקדת סטודנטים, המטפחת צמיחה אישית ומקצועית. בבחירה ללמוד אצלנו, תיתרמו מהסגל המסור שלנו, שהם מומחים בתחומם ומחויבים להצלחתכם. יתר על כן, קהילת הקמפוס המגוונת והמכילה שלנו מעודדת שיתוף פעולה ונטוורקינג, יצירת קשרים לתחומי עשייה מגוונים שתעשיר את המסע החינוכי שלכם.

מה לומדים בתוכנית?

ד"ר שוהם רחל
ד"ר שרייבר-דיבון מיכל

קשר עם הקהילה

הסטודנטים יצברו ניסיון מעשי, יישמו אסטרטגיות הוראה יעילות ויתרגלו טכניקות מתקדמות של ניהול כיתה. בנוסף, הם יוכלו לבחור לשתף פעולה בפרויקטים עם בתי ספר מקומיים וארגונים קהילתיים, לפתח את כישוריהם ולטפח שותפויות כדי לספק מענה מיטבי לאוכלוסיות תלמידים מגוונות.

ובנוסף …

כשאתם בוחרים להצטרף אלינו למסע החינוכי, אתם הופכים להיות שותפים ומשפיעים על עתיד החינוך בישראל. כאן, לא רק תרכשו את המיומנויות והידע כדי להצטיין כמורים, אלא גם תטפחו אמפתיה והבנה כדי להשפיע לאורך זמן על עולמם של התלמידים שלכם. על ידי אימוץ המחויבות של התוכנית שלנו לגיוון והכלה, תוכשרו לטפח סביבות למידה שוויוניות ותעודדו את הדור הבא של התלמידים למצות את מלוא הפוטנציאל שלהם.

הצטרפו אלינו, ובואו נחולל את השינוי יחד!

פרטי התוכנית

author
ראש התכנית פרופ' דוד צוריאל דוא״ל david.tzuriel@biu.ac.il

סרטונים